در این مطلب قصد داریم به مهم ترین نکات پیرامون استفاده از ترازوی وزن کشی دیجیتالی بپردازیم.در گذشته های نه چندان دور، وزن کشی فقط در داروخانه ها مراکز بهداشت و درمانگاه ها یا توسط افرادی در خیابان ها و پیاده رو ها انجام میگرفت. اما اکنون می توان به جرات گفت که در خانه هر ایرانی یک ترازو وزن کشی وجود دارد. به همین دلیل نیز نحوه صحیح استفاده از ترازو های وزن کشی دیجیتالی به یک ضرورت تبدیل شده است و همه می بایست از آن اطلاع داشته باشند بنابراین در این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی را در این باره بیاموزید.
خرید ترازوی وزن کشی دیجیتال
بدیهی است که کیفیت ترازوهای خانگی اعم از ترازو های وزن کشی یا آشپزخانه با یکدیگر متفاوت است. از این رو می بایست هنگام خرید ترازوی وزن کشی کمال دقت را داشته باشید و از خرید برندهای متفرقه جدا بپرهیزید. همان طور که می دانید یکی از دلایل خطا در نمایش وزن، خطای ترازو وزن کشی می باشد و این موضوع می تواند موجب سردرگمی شما گردد.
وزن کشی در زمان مناسب
برای وزن کردن اصولی خود می بایست زمان مناسبی از روز را انتخاب کنید. زیرا همانطور که در مقاله علل نوسان وزن گفتیم، عددی که ترازو در ساعات مختلف روز نمایش میدهد متفاوت است.کارشناسان حوزه تغذیه و سلامت، زمان هایی از روز را برای وزن کشی مناسب می دانند که دراین زمان ها وزن افراد واقعی تر است. از منظر کارشناسان علم تغذیه زمان های زیر، زمان های مناسبی برای وزن کشی هستند.
- استفاده از ترازو برای اندازه گیری وزن صبح بعد از بیدار شدن و قبل از تناول صبحانه توصیه می شود.
- اگر شرایط وزن کشی در ابتدای صبح و بیدار شدن را ندارید. تایم مناسب بعدی، بعد از صبحانه است. وزن کشی می بایست 2 ساعت بعد از صرف صبحانه صورت گیرد.
- زمان دیگری که به عقیده کارشناسان برای وزن کشی مناسب است، زمان بعد از اجابت مزاج است.
- همچنین در تایم عصر و قبل از تناول میان وعده یا عصرانه هم می توانید وزن کشی با ترازو را انجام دهید.
قرار دادن ترازو در مکان مناسب
توجه به مکان قرارگیری ترازوی نیز یکی از نکات مهم هنگام استفاده از ترازوی وزن کشی دیجیتالی است. طبق یک عادت دیرینه معمولا خانه ما مردم ایران تماما فرش یا موکت است. فرش و موکت سطح مناسبی برای قرار گیری ترازو وزن کشی نیستند و ممکن است در نتیجه اثر گذار بوده و موجب خطا در نمایش وزن شوند. از این رو بهتر است از یک سطح محکم و سخت برای قرار دادن ترازو استفاده شود. سطوح سرامیکی و موزائیکی سطوح مناسبی هستند.
کالیبره کردن ترازو
کالیبره کردن ترازو زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که مکان قرار گیری ترازو تغییر کرده باشد. بنابراین توصیه ما به شما داین است که بعد از کالیبره کردن ترازو آن را جابه جا نکنید و در یک مکان ثابت با ویژگی هایی که در قسمت قبل به آنها پرداختیم ترازو دیجیتالی وزن کشی را قرار دهید.
روش های مختلفی برای کالیبره کردن یا تنظیم مجدد ترازو وجود دارد که ما در اینجا به یکی از آن ها می پردازیم. ابتدا ترازو را روشن کرده و روی ترازو بایستید، عددی که ترازو نمایش می دهد را یادداشت کنید. حالا شیئ را که وزن آن ها را می دانید در دست بگیرید و مجدد خود را وزن کنید. این شیئ می تواند دمبل ورزشی شما باشد. حالا وزن خود را با وزن دمبل جمع بزنید. عددی که ترازو به شما نمایش می دهد باید با عددی که یادداشت کردید برابر گردد.
برای اطمینان بیشتری می توانید این کار را تا 5 بار با اشیاء مختلف تکرار کنید تا مطمئن شوید ترازوی وزن کشی شما کالیبره شده است.
دقت اندازه گیری ترازو
ترازوهای وزن کشی دارای دقت اندازه گیری متفاوتی هستند. معمولا ترازوی های وزن کشی خانگی را با دقت 100 گرم در بازار عرضه می کنند. ترازوهای باشگاهی دارای دقت 50 گرم هستند. همچنین ترازوهای وزن کشی نوزادان با دقت 5 تا 10 گرم عرضه می شوند.
چنانچه از ترازوی باشگاه برای وزن کشی استفاده می کنید باید توجه داشته باشید که ممکن است شاهد اختلاف جزئی وزن خود با ترازو های خانگی باشید.
علاوه بر دقت اندازه گیری ترازوهای وزن کشی، مقدار بیشینه قابل اندازه گیری با ترازو نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است که هنگام خرید ترازو باید به آن دقت کنید. اگر بیشنیه وزن شما از 100 کیلوگرم تجاوز نمی کند نیازی به خرید ترازو با بیشنیه 180 کیلوگرم ندارید.
حالا خود را وزن کنید
حالا که تمام نکات مهم استفاده از ترازوی وزن کشی دیجیتالی را گفتیم. نوبت به وزن کشی می رسد. حالا روی ترازو قرار بگیرید، دقت داشته باشید که روی ترازو زیاد تکان نخورید و سعی کنید ثابت بایستید. حالا تا سه بشمارید و سپس عدد روی ترازو را بخوانید.
یکی از نکات دیگری که در استفاده از ترازوی وزن کشی باید به خاطر داشته باشید این است که در هنگام وزن کشی سعی کنید همواره یک لباس به تن داشته باشید تا بتوانید تغییرات وزن خود را به درستی بررسی کنید.
نکات مهم نگه داری ترازوی دیجیتال وزن کشی!
حالا که با روش صحیح استفاده از ترازو وزن کشی، آشنا شدید، بد نیست تا نکات نگه داری از ترازوی دیجیتال را هم یادبگیرید. در ادامه مهم ترین نکات نگه داری از ترازوی دیجیتال را بیان می کنیم.
- حتی زمانی که از ترازو استفاده نمی کنید نیز لازم است که هر چند روز یک بار ترازوی وزن کشی را تمیز کنید تا گرد و غبار باعث صدمه به ترازو نشود.
- آب و رطوبت می تواند صدمات جدی به ترازو وارد کند از این رو بهتر است ترازو را در جای خشک نگه داری کنیدو همچنین از رفتن روی ترازو با پای خیس جدا اجتناب کنید. رطوبت می تواند به قطعات داخلی ترازو نفوذ کرده و موجب صدمه به قطعات داخلی ترازو شود.
- یکی دیگر از نکات بسیار مهم در نگه داری ترازوی دیجیتالی قرار ندادن وسایل، به ویژه وسایل سنگین روی ترازو هست. چنانچه ترازو را در انبار نگه داری می کنید مطمئن شوید که اشیاء سنگین روی ترازو قرار نگیرند.
منبع : zanbil.ir