مقالات

در وبلاگ توزین صنعت آفاق، سعی کردیم اطلاعات کاربردی و مفیدی را در مورد ترازوها و  نحوه استفاده از آن ها در اختیارتان قرار دهیم.

معرفی انواع ترازو به همراه کاربردشان

در این مطلب قصد داریم به معرفی انواع ترازو بپردازیم. آشنایی با انواع ترازو ها به شما کمک می کند تا در هنگام خرید ترازو، دید بازتری داشته و از دانش کافی برخوردار باشید. ما قصد داریم رد این مطلب به معرفی ترازوهایی بپردازیم که هم اکنون کاربرد دارند برای آشنایی با ترازوهای قدیمی می توانید به مطلب تاربخچه پیدایش ترازو مراجعه کنید.

تعریف ترازو (ترازو چیست) ؟

پیش از اینکه به مبحث معرفی انواع ترازو بپردازیم می بایست، یک تعریف درست از ترازو ارائه دهیم. در برخی از منابع از ترازو به عنوان وزن سنج و جرم سنج یاد شده است، که می توان گفت این تعریف اشتباه است، زیرا وزن و جرم دارای دو تعریف کاملا مجزا هستند.

اصطلاحی بدون بعد که در علم فیزیک به عنوان مقدار ماده ی یک جسم تعریف می شود جرم نام دارد که واژه ی آن ریشه فارسی دارد. همچنین میزانی از واکنش کندی یک جسم در مقابل نیرویی که می خواهد آن را به حرکت در بیاورد، یا بخواهد آن را از حرکت باز دارد و یا باعث تغییر حرکت آن بشود را جرم می گویند. یعنی آن را با حد مقاومت جسم در مقابل نیرویی که به آن جسم وارد می شود، اندازه گیری می کنند.

جهان شیمی

وَزن در زبان علمی و مهندسی، به نیرویی گفته می‌شود که در اثر گرانش به جرم وارد می‌شود.[۱][۲] ولی امروزه اکثر مردم و حتی در بسیاری از متن‌های رسمی و قانونی در جایی از واژهٔ وزن استفاده می‌کنند که منظور جرم جسم است.

واژهٔ وزن نیروی گرانشی وارد شده از طرف زمین به اجسام است و واحد آن نیوتون می‌باشد. ماهیت وزن از جنس نیرو و برداریست. وزن یک جسم به جرم آن جسم و مقدار نیروی گرانش وارد شده بر آن جسم وابسته است. وزن برخلاف جرم مقدار ثابتی ندارد و چنانچه نیروی گرانش وارد شده بر جسم تغییر کند مانند شرایطی که جسم به سیاره دیگری منتقل شود وزن آن جسم نیز تغییر می‌کند.

ویکی پدیا

طبق تعاریف بالا متوجه می شویم که ما همواره تعریف اشتباهی به لحاظ لغوی در مورد ترازو داشته ایم حتی کلمه ترازوی وزن کشی خانگی هم، یک اشتباه رایج است که بین مردم جا افتاده است. در واقع کاربرد ترازو برای اندازه گیری جرم اجسام به کار می رود.

ترازوی فروشگاهی

همه فروشگاه ها از یک سوپر مارکت کوچک تا هایپر مارکت های بزرگ همگی احتیاج به یک ترازوی فروشگاهی برای وزن کردن دارند. سوپر پروتئین ها، میوه و سبزی فروشی ها و سایر کسب و کارها نیز ازاین قائده مستثنی نیستند. واحد سنجش در ترازوهای فروشگاهی، گرم و کیلوگرم است. بیشینه ظرفیت اندازه گیری ترازو های فروشگاهی معمولا عددی بین 30 تا 70 کیلوگرم می باشد.
به این نکته توجه داشته باشید که ترازوهای فروشگاهی به دو نوع ترازوی مکانیکی و دیجیتالی در بازار به فروش می رسند که می بایست بسته به نیاز خود تصمیم بگیرید که ترازوی دیجیتالی خریداری کنید یا مکانیکی.

ترازوی وزن کشی

در معرفی انواع ترازو نباید از معرفی ترازوهای وزن کشی غافل شد. همان طور که گفتیم عنوان ترازوی وزن کشی، اشتباه است. اما این لغت در بین مردم جا افتاده است. ترازوهای وزن کشی در گذشته های نه چندان دور تنها در مطب های پزشکی، باشگاه ها، درمانگاه ها و یا در دست دوره گردها دیده می شد. اما در دهه اخیر به دلیل اینکه مردم بیش ار پیش به تناسب اندام خود اهمیت می دهند، مانند سایر ابزار به جزء جدا نشدنی بسیاری از خانه ها تبدیل شده است.
ترازوهای وزن کشی، به دو صورت دیجیتالی و مکانیکی هستند که مدل مکانیکی آن ها کمی منسوخ شده است. مدل های دیجیتالی معمولا دارای حجم کمتر و تنوع بالایی هستند. تنوع ترازوهای وزن کشی تنها به ظاهر این ترازوها ختم نمی شود، بلکه برخی امکانات پیشرفته تری دارند که پاسخگوی نیار روز افراد ورزشکار و رژیم دوستان است.
خوب است که در مطلب معرفی انواع ترازو به این ویژگی ها نیز بپردازیم. ترازوی سخنگو، ترازوی تبدیل کننده واحدها به یکدیگر، اعلام شاخص توده بدنی، اغلام شاخص سلامت، حافظه نگه داری اطلاعات و زن کشی های قبلی، قابلیت روشن و خاموش لمسی، از جمله ویژگی های ترازوی وزن کشی دیجیتال است.
چنانچه می خواهید اطلاعات دقیق تری از ترازوی وزن کشی کسب کنید می توانید به مطلب نکات مهم در خرید ترازوی وزن کشی مراجعه کنید.

ترازوی آشپزخانه

ترازوی آشپزخانه یکی از آیتم های مهم در معرفی انواع ترازو می باشد. ترازوی آشپزخانه به یکی از لوازم ضروری در هر آشپزخانه ای تبدیل شده است. زیرا مانند گذشته غذاها محدود و ساده نیستند و هزاران دستور آشپزی در شبکه های مجازی، وب سایت ها و مجلات آشپزی وجود دارند که همگی نیازمند ترازو می باشند. ترازوهای آشپزخانه نیز در دو نوع آنالوگ و دیجیتالی هستند. خوبی ترازوهای عقربه ای یا آنالوگ این است که نیاز به منبع تغذیه ندارند. این در حالی است که ترازوهای دیجیتالی نیازمند منبع تغذیه می باشند. منبع تغذیه ترازوهای دیجیتالی آشپزخانه معمولا باطری، برق و یا انرژی خورشیدی است.
برای کسب اطلاغات بیشتر در مورد ترازوی آشپزخانه می توانید به مطلب نکات مهم هنگام خرید ترازوی آشپزخانه مراجعه کنید.

ترازوی زرگری

در ادامه معرفی انواع ترازو، به ترازوی زرگری می رسیم. ترازوی زرگری در واقع همان ترازوی طلافروشی است. طلافروشان به ترازوی طلافروشی ترازوی سه صفر هم می گویند. دقت ترازوهای زرگری بسیار بالاست و از جدید ترین تکنولوژی ها در ساخت این ترازوها استفاده شده است.  دقت اندازه گیری در این ترازوها از 1 گرم شروع و به ترتیب به 0.1 گرم، 0.01 گرم، 0.001 گرم، 0.0001 گرم و 0.00001 گرم می‌رسد. 

ترازوی آزمایشگاهی

در معرفی انواع ترازو، نباید از معرفی ترازوی آزمایشگاهی غافل شد. ترازوهای آزمایشگاهی همان طور که از نامشان پیداست برای اندازه گیری مقادیر کم مواد در آزمایشگاه ها استفاده می شوند. اما تنها استفاده این ترازوها در آزمایشگاه ها نیست. برای اندازه گیری مواد غذایی باارزش مانند زعفران و هل نیز از ترازوی آزمایشگاهی استفاده می شود.
همچنی ترازوی زرگری یا طلافروشی یا ترازوی سه صفر که در طلافروشی هااستفاده می شود و پیشتر در مطل معرفی انواع ترازو به آن پرداختیم نیز زیر دسته ترازوی آزمایشگاهی هستند. دقت اندازه گیری ترازوهای آزمایشگاهی از 1 گرم تا 0.00001 گرم است.

با پایان یکی دیگر از مقالات توزین صنعت آفاق رسیدیم خوشحالیم در در این مطلب ( معرفی انواع ترازو ) با ما همراه بودید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مقالات وبلاگ